Sumnjaj i provjeravaj

Albert Einstein površno, ne naučno i, često, pogrešno tumači osnovne pojmove i formule o prostoru i vremenu u STR. Albert Ajnštajn nije shvatio uzroke invarijantnosti veličine c ni u fizičkoj stvarnosti, ni u temeljnim formulama Specijalne teorije relativnosti.
Postavke u STR analizirajte svojim umom i razumom. Provjeravajte Ajnštajnove istine i uvjerite se u Ajnštajnove moguće istine, pa i zablude!
Algebarske i geometrijske postavke Specijalne teorije relativnosti nisu suprotne Euklidovoj geometriji i "klasičnoj" Njutnovoj fizici.

ponedjeljak, 8. listopada 2012.

Dva ravnopravna faktora u STR

U specijalnoj teoriji relativnosti Alberta Einsteina nezaobilazna je upotreba Lorencovog faktora (sinus alfa)
i njegove recipročne vrijednosti gama faktora (1/sinus alfa)

"Veliki umovi", počev od Einsteina pa do današnjih dana nisu zapazili da je za iskazivanje relativnih odnosa među Einsteinovim ili Lorentzovim veličinama potpuno ravnopravan i sljedeći faktor (tangens alfa)

Naprimjer, pomnožimo li dužinu vt tim faktorom dobit ćemo dužinu Einsteinove veličine 2ct'. ( Ista tolika je i dužina Lorentzove veličine (x'+vt'), u kojoj je sa t' označeno Lorentzovo t' = x'/c.)
Ističem taj podatak u ovom postu samo sa ciljem da naglasim kako A. Einstein veličine u STR nije temeljito razmatrao i analizirao.
Dakle, i Einsteinova veličina, i Lorencova veličina mogu se direktno iskazati i pomoću dužine vt, ili pomoću dužine ct i odgovarajućeg faktora proporcionalnosti
Navedeni algebarski i geometrijski iskaz predstavlja sljedeću istinu


Ta istina odgovara za sve moguće brzine 0 < v < c , bilo kojih skalarnih vrijednosti i bilo kojeg međusobnog relativnog odnosa ct/vt = c/v = n > 1, a ne samo za c je brzina svjetlosti u vakuumu.

Bilo koji matematičar ili fizičar (od Einsteina pa do S. Hawkinga) koji nema algebarsku, geometrijsku, logičku i fizičku analizu smisla "gama faktora" - ne zaslužuje naše uvažavanje, ne treba ga ozbiljno shvatiti i tretirati u sadržajima o STR!
 Analizirajte to svojim, a ne Einsteinovim, umom i razumom!

Nema komentara:

Objavi komentar