Sumnjaj i provjeravaj

Albert Einstein površno, ne naučno i, često, pogrešno tumači osnovne pojmove i formule o prostoru i vremenu u STR. Albert Ajnštajn nije shvatio uzroke invarijantnosti veličine c ni u fizičkoj stvarnosti, ni u temeljnim formulama Specijalne teorije relativnosti.
Postavke u STR analizirajte svojim umom i razumom. Provjeravajte Ajnštajnove istine i uvjerite se u Ajnštajnove moguće istine, pa i zablude!
Algebarske i geometrijske postavke Specijalne teorije relativnosti nisu suprotne Euklidovoj geometriji i "klasičnoj" Njutnovoj fizici.

utorak, 23. listopada 2012.

Najidealniji mini model za STR

Ovaj geometrijski model za algebarski opis relativnih odnosa među fizičkim veličinama (tijela - "materijalne tačke" u međusobnom inercijalnom kretanju) je primjenjiv u mnogim oblastima (fizike, geometrije i algebre), a posebno je upotrebljiv za prikaz Einsteinovih i Lorentzovih veličina u Specijalnoj teoriji relativnosti. Ovakav model mi je idealniji i logičniji od "trigonometrijske kružnice", kod koje se dužina PN imenuje jedinicom.





Ovakav model mi djeluje najlogičnije za opis Einsteinovih i Lorentzovih veličina u STR. Mislim da je bolji, logičniji i prikladniji nego model H. Minkovskog (četverovektor "prostor-vrijeme"). Model Hermana Minkowskog niti je bogomdan niti je od Boga zadan geometrijski model za opis Einsteinove relativnosti. Na istom principu formiran četverovektor vrijeme-prostor, tri vremenske i jedna prostorna koordinata, dužina ct = x , bio bi mnogo logičniji geometrijski model.
Također, ni u mojem modelu baš ništa nema problematično. Bolji je i logičniji od "četverovektora" - "prostor-vrijeme"!
  Pomnožite sve sa vt i "zabavljajte se" algebarskim transformacijama.

Nema komentara:

Objavi komentar