Sumnjaj i provjeravaj

Albert Einstein površno, ne naučno i, često, pogrešno tumači osnovne pojmove i formule o prostoru i vremenu u STR. Albert Ajnštajn nije shvatio uzroke invarijantnosti veličine c ni u fizičkoj stvarnosti, ni u temeljnim formulama Specijalne teorije relativnosti.
Postavke u STR analizirajte svojim umom i razumom. Provjeravajte Ajnštajnove istine i uvjerite se u Ajnštajnove moguće istine, pa i zablude!
Algebarske i geometrijske postavke Specijalne teorije relativnosti nisu suprotne Euklidovoj geometriji i "klasičnoj" Njutnovoj fizici.

nedjelja, 5. svibnja 2013.

Računajte nešto i konkretno

Na nekoliko mjesta u svojim postovima sugerisao sam da uradite i neki konkretan proračun svih Ajnštajnovih i svih Lorencovih veličina u STR na nekom konkretnom primjeru. Naprimjer, sljedeća slika je crtana za n = c/v = 5/3 . Neka je izmjerena dužina PB = vt = 3m , i v = 0,6c. Izračunajte sve Ajnštajnove i sve Lorencove dužine u STR, naravno, izračunajte i dužine odgovarajućih vremenskih intervala.
Počnite od jednostavnog PB/v = t = 3m/0,6c = 5m/c i tako korak po korak do konkretne vrijednosti svake veličine (kako do konkretne vrijednosti bilo koje dužine, tako i do konkretne vrijednosti bilo kojeg vremenskog intervala). Samo ako imate bistar i neopterećen um onda ste u stanju da uočite Ajnštajnove istine, Ajnštajnove moguće istine, Ajnštajnove zablude i neistine! Samo bistar i čist um i razum uočit će Ajnštajnove manipulacije fizičkim, geometrijskim i algebarskim istinama. nema tu mjesta ni potrebe za bilo kakvu dilataciju vremena niti za kontrakciju dužina, te izmišljene pojmove trebate potpuno odbaciti iz upotrebe, to je jedan od načina da se oslobodite značajnog dijela Ajnštajnovih zabluda i pogrešnih shvatanja.
AKo na ovom crtežu izračunate dužine duži CL = LN i tu dužinu pofijelite brzinom c dobit ćete dužinu Lorentzove vremenske koordinate t' (jednostavno je nazivam Lorencovim vremenskim intervalom t', koja je različite veličine od Ajnštajnovog vremenskog intervala t' (dužinu tog Ajnštajnovog vremenskog intervala t' možete dobiti ako dužinu duži BN = CT podijelite sa 2c. ili ako dužinu AT podijelite sa 2v Na ovom crtežu n = c/v = 5/3. Izračunajte sve moguće Ajnštajnove i Lorencove veličine u STR, dužine duži i veličine vremenskih intervala. Zadajte konkretne vrijednosti PC = x = ct = 5m. PB = x/n = vt = 3m. Uvjerite se da je Lorencova "koordinata" x' dugačka kao i dužina na crtežu CL = LN = x' = ct', vt' = x'/n = BL = LT,      BC = x - vt,=TN 
Sve što izračunate moguće je i eksperimentalno provjeriti i potvrditi (pokazati i dokazati)! Vjerujte sebi i vlastitom umu i razumu! Razdvojite stvarnost (stvarnu fizičku istinu) i mogućnost (moguću fizičku istinu)!
Uz vašu pomoć moguće je dokazati Ajnštajnove zablude! Da li vam je stalo do istine (ma koliko ta istina bila relativna, i ma koliko ta istina bila bolna za danas najpoznatije fizičare u svijetu i kod nas)?!
 Na ovom crtežu ct/vt = 2/1 = n, c = 2v. Zadajte bilo koju konretnu vrijednost i računajte sve Ajnštajnove i Lorencove veličine u STR. Na konkretnim primjerima provjerite šta to Ajnštajn ("ubleha") "dilatira" , a šta "kontrahira"!
Evo, ja konstruktivnim putem na ovom crtežu odredio (nacrtao) veličinu Lorencove koordinate 
x' = PM = LN = CL i vt' = BL = LT ,  (x-vt) = BC , x = PC , vt = PB. "Ublehe" (svi oni kojima je A. Einstein uspio prodati svoju "ublehu" o prostoru i vremenu) - razmišljajte! Koristite vlastiti um i razum. Ne odričite ga se zarad Ajnštajnovih iskrivljenih shvatanja relativnosti prostora i vremena!
Pokušao sam snimiti i na web postaviti udžbenik fizike za I gimnazije, šta sam pogrešno odradio?!
https://lh5.googleusercontent.com/-2vgEaOdXYik/Tl3N1EN_5vI/AAAAAAAABYE/bC20dtnz0KE/s512/007-skalarne%2520i%2520vektorske%2520veli%25C4%258Dine.jpg. 

Nema komentara:

Objavi komentar