Sumnjaj i provjeravaj

Albert Einstein površno, ne naučno i, često, pogrešno tumači osnovne pojmove i formule o prostoru i vremenu u STR. Albert Ajnštajn nije shvatio uzroke invarijantnosti veličine c ni u fizičkoj stvarnosti, ni u temeljnim formulama Specijalne teorije relativnosti.
Postavke u STR analizirajte svojim umom i razumom. Provjeravajte Ajnštajnove istine i uvjerite se u Ajnštajnove moguće istine, pa i zablude!
Algebarske i geometrijske postavke Specijalne teorije relativnosti nisu suprotne Euklidovoj geometriji i "klasičnoj" Njutnovoj fizici.

petak, 17. svibnja 2013.

Savremena inkvizicija u Fizici


Inkvizitorske metode u Fizici: http://fric8.wordpress.com/inkvizicija-u-fizici/.
Inkvizicija (lat. inquirere - tražiti))
U 13. stoljeću stvoren istražni i kazneni organ Katoličke crkve za borbu protiv nazora osoba neprijateljski raspoloženih i neugodnih toj Crkvi. Posebno je bila rasprostranjenja u romanskim zemljama. Djelovala putem špijunaže, zvjerskih mučenja i sl. Ukinuta u 19. stoljeću.
Crkva ukinula - savremena znanost kao da ju je preuzela?! Uski krugovi interesno povezanih odlučuju o istini/neistini, finansiranju i istraživanju, afirmaciji, (pa i o Nobelovoj nagradi za fiziku) …Eventualni ”disidenti” se kažnjavaju na različite (savremene) načine!? U osnovi svega je ipak manipulacija istinom i ljudima, moć, vlast, kapital, politika, rat i mir.

Nema komentara:

Objavi komentar