Sumnjaj i provjeravaj

Albert Einstein površno, ne naučno i, često, pogrešno tumači osnovne pojmove i formule o prostoru i vremenu u STR. Albert Ajnštajn nije shvatio uzroke invarijantnosti veličine c ni u fizičkoj stvarnosti, ni u temeljnim formulama Specijalne teorije relativnosti.
Postavke u STR analizirajte svojim umom i razumom. Provjeravajte Ajnštajnove istine i uvjerite se u Ajnštajnove moguće istine, pa i zablude!
Algebarske i geometrijske postavke Specijalne teorije relativnosti nisu suprotne Euklidovoj geometriji i "klasičnoj" Njutnovoj fizici.

subota, 16. veljače 2013.

Herbert Dingle i Twin Paradox


Na web stranici http://mathpages.com/home/ihistory.htm , nalaze se i dva teksta posvećena H. Dingle: Herbert Dingle i Twins  , i  Što se dogodilo kurac? .
Zna li netko (ja ne znam) tko je pisac navedenog teksta? Sve mislim da je tekst preuzet sa Wikipedije uk.
Pisac teksta koristi izraze: kampanja, križarski rat, ne razumije STR,... što ga automatski diskredituje kao objektivnog i nepristrasnog komentatora! 
Pisac teksta stilom i pristupom  mnogo me podsjeća na "Vehabije" (koji sami sebe proglašavaju za jedine "prave" sljedbenike i "ispravne" tumače Kur'ana!?). Pisac teksta je ubijeđen u svoju vlastitu istinu i vlastito znanje i razumijevanje!
Eto, H. Dingle, po mišljenju pisca teksta, ne zna šta je "događaj"!
 Pišče (kurče) znaš li ti šta je - "događaj"?!
Znaš li šta je vrijeme?!
Kada su nastali, šta predstavljaju i čemu služe - koordinatni sistemi?
Možda i znaš, ali da to i razumiješ ne bi pisao onakav tekst!
Pišeš i pričaš o rubnim područjima Svemira, a ne vidiš "prst pred okom"! Vidiš li, i znaš li protumačiti šta piše u ovom algebarskom iskazu: PO' = ct' , PP' = vt' ,     PO = P'O' = ct0 =  l0


Naravno, samo upućeni (kao što je pisac navedenog teksta) znaju protumačiti šta piše u toj jednakosti. Ti, "upućeni", nisi u stanju vidjeti prostu istinu algebarskog i geometrijskog iskaza, koji im "bode oči":


 Istu dužinu (puta) možemo iskazati i različitim brzinama za različita (odgovarajuća) vremena!

 Ti znaš, jer ti ("pametnjakoviću") razumiješ značenje Ajnštajnovog "crtkanog" vremenskog intervala  
Ti , i samo ti, znaš pročitati i protumačiti šta ovdje ( u sljedećem algebarskom iskazu) piše, i samo je istina to što ti kažeš da piše

Lijeva jednakost "produžava vrijeme", desna "skraćuje dužinu" i samo ti znaš tumačiti tu istinu?! To što možeš tumačiti i eksperimentalno potvrditi i obratno Ajnštajnovom mišljenju: da lijeva jednakost produžava dužinu, a desna skraćuje vrijeme (što je bar malo logičnije od Ajnštajnovog iskaza), to tebe ne interesuje!
 Isto to važi i za Lorentzove veličine (ali ti to ne umiješ vidjeti jer si zagledan u daljinu, ne živiš u realnom svijetu)
Predlažem svim "piscima" sličnih ubjeđenja (kao što je pisac "kritike" na zapažanja H. Dingle) da analiziraju sljedeću međuzavisnost Lorentzovih veličina na primjerima za sve moguće brzine > c > v > 0, bilo kojeg međusobnog relativnog odnosa c/v = n > 1, a ne samo za c je brzina svjetlosti u vakuumu


Algebarske, geometrijske i fizčke istine analizirajte dublje i temeljitije od Alberta Ajnštajna. Analizirajte ih svojim umom i razumom. Ne vjerujte - provjeravajte! 

Sljedbenici Ajnštajnove religije - veći ste dogmatičari od Vehabija! Vama argumentacija nije potrebna, vi ste sa tim završili, stekli uvjerenja jednom i zauvijek. Za vas je Ajnštajn nepogrešiv! Ne dozvoljavate preispitivanje Ajnštajnovih izjava i tvrdnji, korak po korak, izjavu po izjavu.
Vi ne razumijete smisao ova dva algebarska iskaza (a ne H. Dingle):
 ,              
  Herbert Dingle je za vas zaslužio "lomaču", ili prikivanje na križ! Napominješ da mu je odgovereno, a H. Dingle i dalje ostao "buntovnik". Kakva drskost sa njegove strane da se ne zadovolji datim odgovorima, da ih ne uvaži i da im se ne pokori!? Pišče (kurče) nema nikakve dilatacije vremena ni kontrakcije dužina! Tvoj tekst, i svi "odgovori" dati H. Dingle su logički, geometrijski i fizički promašaji! Vi ste u zabludi, a ne H. Dingle!
  Vi imate iskrivljena shvatanja prostora i vremena, i to je naš zajednički problem! Vaša shvatanja trebamo zajedniči analizirati, korak po korak, definiciju po definiciju, izjavu po izjavu, tvrdnju po tvrdnju. Dakle, ne radi se o shvatanj/ne shvatanju STR, već o shvatanju/ne shvatanju osnovnih fizičkih pojmova - prostor i vrijeme. 
O vašem nepristrasnom odnosu prema mišljenjima koja se ne slažu sa vašom "istinom" svjedoče i 
Vi, moderna inkvizicijo, ne diskreditujete Lorda Edingtona zbog (ne)djela, a diskreditujete ljude zbog nepokornosti i drugačijeg mišljenja! Onemogućavate ih i javno i privatno, skoro istim metodama kako su to radili čuvari misli i djela Lenjina, Engelsa, MaoCe Tunga,... 
Zašto bar malo ne posumnjate u vlastite istine i povjerujete da ovi ljudi znaju o čemu pričaju
Thomas Smid (M.Sc. Physics, Ph.D. Astronomy, svestrana zapažanja promašaja u STR,
Ronald Ray Hatch:  GPS pruža dokaze protiv STR, a ne u njenu korist i potvrdu.
 Hoćete li sve neistomišljenike proglasiti "neznalicama", "buntovnicima", "križarima",...., a vi ćete glumiti bezgrešnu inkviziciju?!
"Veliki umovi" su samo vjernici koji ne razmišljaju svojom glavom, koji ne znaju koristiti vlastite oči, vlastiti razum i koji se ne usuđuju izvesti vlastite zaključke iz sljedećih algebarskih i geometrijskih iskaza



Onaj ko glupost proglasi za genijalnost - veći je glupak i od glupaka!


  Konkretnije za Twin Paradox pogledajte moju web stranicu o dva para blizanaca.

Nema komentara:

Objavi komentar