Sumnjaj i provjeravaj

Albert Einstein površno, ne naučno i, često, pogrešno tumači osnovne pojmove i formule o prostoru i vremenu u STR. Albert Ajnštajn nije shvatio uzroke invarijantnosti veličine c ni u fizičkoj stvarnosti, ni u temeljnim formulama Specijalne teorije relativnosti.
Postavke u STR analizirajte svojim umom i razumom. Provjeravajte Ajnštajnove istine i uvjerite se u Ajnštajnove moguće istine, pa i zablude!
Algebarske i geometrijske postavke Specijalne teorije relativnosti nisu suprotne Euklidovoj geometriji i "klasičnoj" Njutnovoj fizici.

subota, 1. prosinca 2012.

Istinom protiv zabluda u STR



Dva objekta, dvije zamišljene „materijalne tačke“ B i C (od kojih jedna od njih, ili obje, može imati i masu jednaku nula po veličini) kada se kreću po istom pravcu i suprotnim smjerovima po zakonu puta PB = vt, PC = ct = x imaju međusobnu relativnu brzinu (c + v) i prije i poslije „susreta“ u tački P  zajedničkog pravca kretanja. Kada se kreću po istom pravcu i u istom smjeru njihova međusobna relativna brzina je (c – v) i prije i poslije "susreta" u tački P. Navedeno je fizička (eksperimentalna), geometrijska i algebarska istina za sve moguće skalarne vrijednosti brzina 0 < v < c, pa i tada kada je c brzina svjetlosti u optički homogenoj sredini.
Relativna mehanička kretanja trebamo analizirati i dublje i temeljitije nego je to uradio Albert Einstein kroz sadržaje Specijalne teorije relativnosti.
Za svako moguće n = c/v = ct/vt možete provjeriti i sami se uvjeriti u istinitost navedenog algebarskog iskaza.
Na vidim ni jedan opravdan razlog da ne vjerujete sebi i ovom algebarskom iskazu za Einsteinovu duljinu 2ct'
Kada umijete provjeriti i tako se sami uvjeriti u istinitost sljedećeg algebarskog iskaza ( p je žižni poluparametar elipse kojoj je velika poluosa a = ct i mala poluosa b = vt)
Ne vidim ni jedan opravdan razlog da ne vjerujete sebi i sljedećem algebarskom iskazu za Einsteinovu veličinu 2vt'
Zašto nemate hrabrosti posumnjati u Einsteinovo tumačenje ove algebarske istine



 
Zašto vas moram nazivati plašljivcima i kukavicama?! Vjerujte sebi i vlastitom umu i razumu! Ne vjerujte (ublehi) A. Einsteinu!

 I nemojte se ljutiti i nervirati što Alberta Einsteina nazivam "ubleha"! Za nepristrasno razmišljanje i zaključivanje emocije nisu poželjne ni potrebne. Odbacite ih!

Nema komentara:

Objavi komentar